• No Use Crying

 • Haags Speelkwartier

 • Our Worried Minds

  17 februari 2015

  OurWorriedMinds400“Our Worried Minds” is de nieuwe single van Ricky Koole. Het komt van haar laatste album, No Use Crying. dat in 2014 uitkwam en zeer lovend door de pers werd ontvangen. Door één van de recensenten van Trouw onlangs verkozen tot één van de 10 beste platen uit 2014!

  Ze nam het album op met de band Ocobar en Roel Spanjers. Met diezelfde muzikanten deed ze daarna een lange tour ‘Buitenstaanders’ door de theaters, samen met haar partner Leo Blokhuis. Tijdens die tour speelde ze het album, waaronder “Our Worried Minds”. Juist op dit kleine, intieme liedjes kwamen enorm veel reacties.

  “Our Worried Minds” is oorspronkelijk geschreven door Helge Slikker voor de succesvolle film Kauwboy, waar Ricky Koole de soundtrack van zong. Ze besloot dit liedje opnieuw op te nemen voor haar eigen plaat, in duet met componist en zanger Helge Slikker (Miss Molly&Me).

  Op dit moment tourt Ricky met The Broken Circle Breakdown. Een aangrijpend toneelstuk/concert met een bluegrassband. Ricky acteert, zingt en speelt gitaar in die voorstelling.

  Het Parool over The Broken Circle Breakdown: 1 van de 10 beste voorstellingen van het jaar. **** ‘Vooral Kooles stem lijkt voor het genre te zijn gemaakt en ontroert.’

  De Theaterkrant: ***** ‘Koole zet in de rol van Elise een fenomenaal gelaagd personage neer’.

  Verder was Koole het afgelopen jaar in de musical Zij Gelooft In Mij te zien als Rachel Hazes. Vanaf april speelt ze de voorstelling ‘Buitenstaanders’ weer tot het einde van het seizoen, samen met Leo Blokhuis en haar band. Met daarin dus “Our Worried Minds” en andere nummers van No Use Crying.

  OurWorriedMinds400

  De pers over No Use Crying van Ricky Koole:

  Muziek.nl (tegenwoordig Soundz):         Om te huilen. Zo mooi.

  Trouw: **** “Een heerlijk warmbloedig album”

  “Het eerste feelgood-album van 2014″  (Saskia Bosch)

  Musicmaker: **** “Het maakt No Use Crying tot een puur, goudeerlijk en daarom zeer geloofwaardig album”  (Bert Middelbos)

  Lust for Life: **** ” Bijzonder knap is ook dat de herinterpretaties van For all we know en Where the boys are deze standards opeens transformeren in intens persoonlijke getuigenissen”  (Chris van Oostrom)

  Nu.nl: “Ricky Koole kan het allemaal”

  “wederom bijgestaan door uitmuntende sessiemuzikanten” (Pierre Oitman)

  Oor: “Worried Minds, Dead Again en ook de fraaie Nat King Cole-cover For all we know doen in zeggeningskracht niets onder voor het werk op haar Songs we shoudn’t forget-compilaties. En dat is bijzonder.” (Jan van der Plas)

  Veronica-gids: **** “Als je de plaat hoort, word je betoverd”

  Mania: “No Use Crying is een overtuigend persoonlijk statement, waarmee Ricky Koole haar mooiste album tot nu toe aflevert”