• No Use Crying

 • Haags Speelkwartier

 • Koelhuis Amsterdam is het productiehuis van Leo Blokhuis en Ricky Koole.

  Ricky Koole

  No Use Crying is het vijfde studioalbum van zangeres en actrice Ricky Koole. Na een Nederlandstalige plaat (Wind Om het Huis, 2011) grijpt Koole weer terug op de Engelse taal. Net als in het theater (jan-mei 2014 in het programma Buitenstaanders, samen met Leo Blokhuis) wordt Ricky op dit album begeleid door het trio Ocobar (bekend van hun samenwerking met Wilfried de Jong in het tv-programma Holland Sport), aangevuld met toetsenist Roel Spanjers (o.a. Normaal). No Use Crying bevat zelfgeschreven nummers en een aantal smaakvol bewerkte covers. De blazers van Kyteman, Wouter Planteijdt (Sjako!), Helge Slikker (Miss Molly& Me, soundtrack Kauwboy) en Ruud Houweling (Cloud Machine) zijn ook op het album te horen.

  No Use Crying is mijn meest persoonlijke album”, zegt Ricky Koole. “Het is geen lichte plaat geworden.  Veel liedjes gaan over verlies, afscheid en de dood. Ik kon geen excuses meer bedenken om er omheen te draaien.

  ‘So this is it. This is what i have become, this is what i really want. So this is it.
  Time is ticking, waiting for the worst to come. Fear is kicking, it’s kickin in’.

  Ik hou van de zwaarte van koperblazers en van de romantische melancholie van jaren ’50 en begin jaren ’60 melodieën.  De covers voelen voor mij als net zo persoonlijk als de zelfgeschreven nummers. Ik heb ze met veel zorg uitgekozen bij mijn eigen liedjes. Het album eindigt dan ook niet toevallig met ‘For all we know’

  Ricky Koole (1972, Delft) was het afgelopen seizoen te zien als Rachel Hazes in de musical Hij gelooft in mij,  in de tv-serie Zusjes en De man met de hamer. Ze werd eerder drie keer genomineerd voor een Gouden Kalf (in Sonny Boy, Lek en De Jurk) en maakte twee solo-theaterprogramma’s (Who’s Suzy en Rain, Steam & Speed). Zij was ook te zien in twee theaterprogramma’s met Leo Blokhuis (Harmonium en Laagland).

  Discografie Ricky Koole

  – Who’s Suzy (2004)
  – Ricky Koole (2007)
  – The The Heartland (2009)
  – Harmonium Live (2010)
  – Wind om het huis (2011)
  – Soundtrack van de film Kauwboy (2012)
  – Nu Use Crying (2014)

  Website: www.rickykoole.nl
  Twitter:@rickykoole

  Voor alle interview-aanvragen, boekingen en informatie:
  Movershaker (agent)
  Adres: Beethovenstraat 184
  1077 JX Amsterdam
  Tel: 020 428 43 01

  Klik hier voor een online contactformulier.

  Leo Blokhuis

  Leo Blokhuis (Zevenbergen, 1961) is van huis uit journalist en grafisch ontwerper, maar is inmiddels landelijk bekend als muziekkenner en schrijver. Elk jaar maakt hij met Matthijs van Nieuwkerk het late-night-programma Nacht van de Popmuziek en tussen kerst en oud en nieuw de Top 2000 a go go. Hij vertelt graag de verhalen áchter de liedjes die wij kennen. Het resultaat: de succesvolle serie boeken Grijsgedraaid, Het Plaatjesboek (beide 50.000 verkochte exemplaren) en City to City, waarin deze verhalen worden omgeven door veel beeldmateriaal, lijstjes en de liedjes bijgevoegd op cd.

  Het eerste boek in de volgende serie, Sound Of The West Coast, werd in 2011 bekroond met de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek van het jaar. De opvolger Sound Of The South volgde kort daarop. Deze boeken vergezellen vier cd’s (Soundbooks), die allebei met goud bekroond zijn (bij boxsets uitgereikt na verkoop van minimaal 15.000 exemplaren). Zijn laatste boek is Haags Speelkwartier, het verhaal over de legendarische Haagse muziekwinkel Servaas en de opkomst van de Haagse beatmuziek.

  Verder maakt hij wekelijks twee eigen radioprogramma’s: elke zondag tussen 10:00 en 12:00 op KXradio, en op zaterdag van 19:00 tot 20:00 met zijn soul-programma Sweet Soul Music op Radio 6. Hij maakte 23 jaar lang For The Record, samen met Mart Smeets, en was in de jaren negentig de rechterhand van Jan Douwe Kroeske bij 2 Meter Sessies.

  Website: www.leoblokhuis.nl
  Twitter: @leoblokhuis
  Facebook: facebook.com/LeoBlokhuisPage

  Voor alle interview-aanvragen, boekingen en informatie:
  Klik hier voor een online contactformulier.