• No Use Crying

 • Haags Speelkwartier

 • Our Worried Minds

  17 februari 2015

  OurWorriedMinds400“Our Worried Minds” is de nieuwe single van Ricky Koole. Het komt van haar laatste album, No Use Crying. dat in 2014 uitkwam en zeer lovend door de pers werd ontvangen. Door één van de recensenten van Trouw onlangs verkozen tot één van de 10 beste platen uit 2014!

  Ze nam het album op met de band Ocobar en Roel Spanjers. Met diezelfde muzikanten deed ze daarna een lange tour ‘Buitenstaanders’ door de theaters, samen met haar partner Leo Blokhuis. Tijdens die tour speelde ze het album, waaronder “Our Worried Minds”. Juist op dit kleine, intieme liedjes kwamen enorm veel reacties.

  “Our Worried Minds” is oorspronkelijk geschreven door Helge Slikker voor de succesvolle film Kauwboy, waar Ricky Koole de soundtrack van zong. Ze besloot dit liedje opnieuw op te nemen voor haar eigen plaat, in duet met componist en zanger Helge Slikker (Miss Molly&Me).

  Op dit moment tourt Ricky met The Broken Circle Breakdown. Een aangrijpend toneelstuk/concert met een bluegrassband. Ricky acteert, zingt en speelt gitaar in die voorstelling.

  Het Parool over The Broken Circle Breakdown: 1 van de 10 beste voorstellingen van het jaar. **** ‘Vooral Kooles stem lijkt voor het genre te zijn gemaakt en ontroert.’

  De Theaterkrant: ***** ‘Koole zet in de rol van Elise een fenomenaal gelaagd personage neer’.

  Verder was Koole het afgelopen jaar in de musical Zij Gelooft In Mij te zien als Rachel Hazes. Vanaf april speelt ze de voorstelling ‘Buitenstaanders’ weer tot het einde van het seizoen, samen met Leo Blokhuis en haar band. Met daarin dus “Our Worried Minds” en andere nummers van No Use Crying.

  OurWorriedMinds400

  De pers over No Use Crying van Ricky Koole:

  Muziek.nl (tegenwoordig Soundz):         Om te huilen. Zo mooi.

  Trouw: **** “Een heerlijk warmbloedig album”

  “Het eerste feelgood-album van 2014″  (Saskia Bosch)

  Musicmaker: **** “Het maakt No Use Crying tot een puur, goudeerlijk en daarom zeer geloofwaardig album”  (Bert Middelbos)

  Lust for Life: **** ” Bijzonder knap is ook dat de herinterpretaties van For all we know en Where the boys are deze standards opeens transformeren in intens persoonlijke getuigenissen”  (Chris van Oostrom)

  Nu.nl: “Ricky Koole kan het allemaal”

  “wederom bijgestaan door uitmuntende sessiemuzikanten” (Pierre Oitman)

  Oor: “Worried Minds, Dead Again en ook de fraaie Nat King Cole-cover For all we know doen in zeggeningskracht niets onder voor het werk op haar Songs we shoudn’t forget-compilaties. En dat is bijzonder.” (Jan van der Plas)

  Veronica-gids: **** “Als je de plaat hoort, word je betoverd”

  Mania: “No Use Crying is een overtuigend persoonlijk statement, waarmee Ricky Koole haar mooiste album tot nu toe aflevert”

  Reprise Buitenstaanders 2015

  16 februari 2015

  BSpicIn april – mei 2015 spelen Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ocobar (met Roel Spanjers) een reprise van de voorstelling Buitenstaanders.

  In hun derde theaterprogramma gaan Ricky Koole en Leo Blokhuis op zoek naar de echte buitenstaanders in de muziek. Creatieve geesten die niet voor de hand liggende keuzes durven te maken, muzikanten die het lef hebben de gebaande paden te verlaten. De prachtige muziek waar ook op radio en tv amper of helemaal geen plek voor is, wordt liefdevol onder de aandacht gebracht.

  Ricky Koole wordt in deze voorstelling begeleid door Ocobar, het Rotterdamse trio dat vooral bekendheid kreeg als de huisband van Holland Sport. Voor deze gelegenheid wordt de groep uitgebreid met toetsenist Roel Spanjers.

  Speellijst hier

  Time Will Tell

  9 oktober 2013

  TimeWillTellTime Will Tell is de vierde verzamel-cd in de serie ‘Songs we shouldn’t forget’ van Leo Blokhuis en Ricky Koole.

  The Band: Reprise

  30 november 2012

  thebandZin in een voorstelling vol prachtige muziek en enthousiaste vertellingen? In het voorjaar van 2013 gaat de voorstelling “The Band: Music From Big Pink To The Last Waltz” van Leo Blokhuis in reprise. Klik hier voor de speeldata.

  Buitenstaanders

  30 november 2012

  BuitenstaandersIn januari 2013 spelen Leo en Ricky zes keer hun nieuwe voorstelling Buitenstaanders. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Ocobar en Roel Spanjers. Klik hier voor de speeldata.

  HAAGS SPEELKWARTIER

  17 november 2012

  HAAGS SPEELKWARTIERHet nieuwe boek van Leo Blokhuis, getiteld “Haags Speelkwartier”, ligt vanaf vandaag in de winkels! Leo vertelt aan de hand van het verhaal van de muziekwinkel van Nico Servaas en zijn klanten over de bloeiende muziekscene van de jaren zestig en van de geboorte van de rockmuziek in Nederland. Kijk op de website van Ambo Anthos voor meer informatie.

  Sammi & the Highwaymen

  26 juni 2012

  sammi-rightDeze zomer staat Ricky Koole samen met Leo Blokhuis en drie muzikanten op de Parade. Ze spelen in de Circustheatertent en doen allevier de steden aan.

  Volg deze link voor meer informatie en de speeldata.

  DWDD / To The Heartland

  18 januari 2010

  Woensdag zijn we te zien bij De Wereld Draait Door. Met de hele band, dus we gaan ook iets laten horen.

  En vanaf vrijdag ligt ‘To The Heartland’, de nieuwe cd en lp (incl. cd), in de winkels. iTunes volgt later. Fragmenten van de cd zijn al te beluisteren op bol.com. Je kunt daar nu ook al een bestelling plaatsen! Dan ben je één van de eersten.

  Tros Muziekcafé

  21 december 2009

  Ricky Koole en haar band zullen op 23 januari optreden in het Tros Muziekcafé. Dit radio-programma kun je elke zaterdag bijwonen in Studio Plantage in Amsterdam. Of op Radio 2 beluisteren tussen 16.00 en 18.00 uur.

  Première

  20 december 2009

  laagland-rightOp 25 januari 2010 gaat in De Kleine Komedie in Amsterdam de voorstelling ‘Laagland‘ in première. Op die dag zal ook de cd ‘To the heartland’ worden gepresenteerd. Vanaf 7 januari zijn er al try outs van ‘Laagland’.